Monday, April 27, 2009

Gorica, Lj, Bled, Boka, Trenta






Jaz bi juice

(vse v angleščini.. itak)
Ana: "Kaj boš pil?"
Raf: "Imaš limonado?"
Ana v mislih.. mhm.. ma ne, limone nimam nobene, torej bom predlagala pomarančo. "Limone nimam, mam pa pomarančo."
Raf: "ok, pomaranča bo kul."
In Ana vzame iz omare uno reč za stiskat limone in pomaranče in tako naredi en naravni sok.. ja kaj pa je tela druzga, če pa je v omari imela samo hruškov sok. ... Raf je bil pa cel v šoku, ker je Ana stisnila pomarančo.. Halo! KAj takega ne more biti res...

Ja res.. za tiste stvari, ki so pri nas normalne, se drugi čudijo.. no saj, sej je logično.

Friday, April 24, 2009

Ko gre Američan v Sloveniji (Evropi) prvič na wc

haha :) veste kaj reče :) Da imamo ful kul školjko za wc :) In jaz sem mu odgovorila, da vem in da ko sem jz šla prvič na wc v ameriki, me je skoraj kap. :) Sej veste.. školjka polna vode... in temu primerno, ko greš na ta veliko.. se lahko še zadnjič posloviš od tiste zadeve.. ja, gnusno vem.. ma taki so. .. Mi smo boljši ;) Vsaj v patentu straniščnih školjk.

Wednesday, April 15, 2009

VSE NAJBOLJŠE NONA SILVA!!!!

Malo drugačna čestitka.

Moja nona se je rodila 15. aprila 1929.
VSE NAJBOLJŠE ZA 80. ROJSTNI DAN!!!!

Monday, April 13, 2009

Izlet v Pivko in okolico ... Vojne zadeve

Danes, na velikonočni ponedeljek, smo se odpravili na skupinski izlet v Pivko in okolico. Pogledali smo si en muzej, šli na en hrib, kjer naj bi včasih bila velika velika utrdba - tam je tudi Levstik napisal Martina Krpana.. pa še Sveto Trojico smo videli od daleč. Hm.. če kdo ne ve, kaj je to, je to hrib in pod tem hribom je vasiha Vrh pod Sveto Trojico, kjer je bil doma Martin Krpan.


Tu smo že v vojnem muzeju v Pivki in ta ogromna zastava je točno tista, ki je bila razobešena na dan, ko smo dobili svojo državo.





Da ne bom posebej pisala, kaj je bilo pri tej vojašnici, si lahko kar iz slike preberete.

In ja, šli smo tudi v skrivne rove, kjer smo poleg rovov, videli tudi njihove prebivalce. (naslednja slika)







No tako na kratko o današnjem dnem.. sedaj sem pa že tko zaspana, da grem kar spat. Ale, vsem lep začetek tedna ;)

Tuesday, April 7, 2009

Obiskal nas je Marjan Manček

Ja, to je pa sedaj slikano v šoli s ta malimi otročiči. Danes so imeli bralni značkarji podelitev diplom in tako nas je obiskal kdo drug kot Marjan Manček. In veste, kaj se izvedela???? Da on ni šolan risar (kot so rekli otroci), ampak samouk. Zanimivo a ne. Torej, še obstaja možnost zame, da bom lahko kdaj boljše v risanju.. mogoče mi bo pa le enkrat uspelo zrisat kako karikaturo.. hm, no ja.. v bistvu nisem še nikoli probala.. no, bo treba :)


To pa je ta risar :)

Thursday, April 2, 2009

Ti šment

Hm.. A veste, kaj se je zgodilo? In veste, zakaj sem že sedaj oz te dni delala te pirhe??? Ker sem falila.. sem bila sigurna, da je velika noč ta vikend.. na zdej.. pomojem bo prvič v življenju, da ne bom nečesa delala zadnjo minuto :)

Wednesday, April 1, 2009

Tudi Nova Gorica je malo zaplavala

Ustvarjalno razpoloženje

Ok, ta zajec ni moja stvaritev, so pa jajčka ;)


Delovno okolje

In.. LOVLJENJE RIBE.. tega motiva si nisem jaz izmislila.. Videla sem v eni knjigi, ki jo je ilustriral Marjan Manček.. to je tisti stric, ki je ilustriral knjigice, kot so Peter Klepec, Mojca Pokraculja, Zrcalce,...