Monday, August 13, 2012

Še kar Florida


V sredo sem začutila, da sem imela dovolj časa zase in.. že v kuhinji v hostlu sem začela malo več komunicirati. Prvi, ki sem ga bolj spoznala, je bil Andreas. Še z dvema fantoma je kuhal kosilo.. ma ku je dišalo... bi prou z veseljem zamenjala mojo solato s pomidorom, kumaro in tuno.. ma ben.. Proti večeru, kot je navada v hostlu, so se vsi več al manj zbirali v skupnem prostoru in se menili, kam it ven.




Promotor je vabil ne vem več kam.. ma jaz nisem bila za tja, tko da smo se potem zmenili, da gremo v Mango plesat.. na ocean drive. Tam kelnarji in kelnarce tudi nastopajo.. na šanku, odrčku.. ma dobro.. ženske so dobre.. ma mene to ne ravno zanima.. tipi pa.. mamma mia! ...


Dobro.. uni z brado ni bil glih po mojih okusih.. ma uni s pajčevino... še enkrat.. mamma mia! :)

 O... ma tolko nisem pej že dolgo cajta plesala!!! Tko sem se mela fajn tam, da smo se potem vrnili tja še 2x.


Na sliki je pol sveta glede narodnosti :) Slovenia, Argentina, Uruguay, UK, France, Australia, Colombia. Glede držav se prav da nismo podvajali :) Bolj kot je mešano, bolje je in točno ti, ki so na sliki, so mi bili super družba! Res. Sem sigurna, da bom z nekaterimi ostala v kontaktu in da se bom še kdaj kej vidla s kom od teh.



Ooooo.. Eden izmed najboljših plesalcev tam, je bil Andreas. Marija... Salsa, merengue.. bachata niti ne.. tko da sem ga jaz to učila, ma če ne.. zna plesat.. le ena podrobnost je tu..


A kdo kej opazi? Ja.. je namreč več kot eno glavo manjši od mene..  tko da.. dokler se nisem navadla na višino.. :) prou zabavno je blo in mislim, da prav zaradi plesa z njim, so mi ratale na nogah močnejše mišice, ker sem bla večkrat s pokrčenimi kolenami :) Cel fitnes za plesat.. še posebej kak regeton :) .. eee.. tu so delale mišice.
.. Je bil pa cel šou.. na začetku so »ta malega« vsi tko malo čudno gledali.. potem pa so prav gledali z veseljem, kako je plesal in nas babe vrtel v salsi :) š malo in bi hmali dobili pogodbo za delat v baru :)

.. spat smo šli enkrat ob 7h zjutraj.. zbudila sem se okrog 10h in ko sem šla tja v loby (skupni plac) so vsi že bli tam :) Ej.. kot da nihče ni mogel več spat.. in.. na hitro smo se zmenili in šli na plažo.. spet ta velika skupina. .. škoda, da nisem slikala kej tam pri morju še.. ma kar je, je :) je pa spomin v glavi.





In potem, da bomo zdravi in jedli pravo hrano, smo se odločili, da bomo kuhali. Tokrat ne cela skupina, ampak samo v 4. Akcija!




Zvečer pa.. ja, ne mormo it glih spat in da ne bomo hoidli skozi v Mangota, smo rekli, da zaupamo promotorju, plačamo 10$ in gremo nekam, kejr bo žur.. ma.. ko smo prišli tja.. gužva, da se nisi mogu premikat.. o plasanju si lahko samo sanjal.. potem še dejstvo, da na Floridi lahko kadijo v baru, če se pač ne je notri.. agrh..... uffa... kar neki no.. v glavnem, po 5 minutah smo se odločili, da gremo na gvišno.. v mangota. Na poti smo se ustavili v burgerkingu na smutiju. In takrat pride mimo nek folk in maha na oknu.. Andy gre ven in vidim, da daje zapestnico enemu tipu (dokaz, da je bil žur plačan .. za it v uni klub od prej). Ko sem še jaz prišla ven, me je en žical, da naj mu dam zapestnico.. ma kaj bom dajala.. ma kdo ga je pej poznal tega tipa.. in sem mu rekla, dej 5$ in ti jo dam.. on prvo da ne in še naprej neki poskušal in.. potem je le popustil in sva naredila menjavo.. vsaj 5$ sem dobila nazaj za tisti šit od žura... No.. potem v Mangotu je blo itak super.. in.. naslednji dan, sem pa le vidla, da je tisti tip, ki me je žical zazapestnico, v bistvu bil iz hostla. :) In takrat, ko sem ga vidla, sem mu rekla.. »Oh.. now I know you.« :)  Ma, on se je mel fajn tam, meni pa je blo super, da sem dobila nekaj dinčkov nazaj za žur, na katerem nisem bla nanka 10 min.

Ooooooo.... in v petek.. pool party!!! Ma kaj morem še kej posebej povedat? Super je blo!





Na tem pool partyiju, je Facundo srečal tipa, ki ga je spoznal v NYc v eni slabi situaciji. Namreč.. tip v modri majčki je en dan malo preveč spil in na ulici (zvečer) začel malo »težit« eni punci.. takrat je prišel tip te punce in ga je udaril. Tip je padel na tla, z glavo v pločnik.. razbil si je zob (za novga zapravil tam 400 dolarjev) in bil cel v modricah po obrazu... ko je mimo šel Facundo, ga je videl ležat na tleh. Pobral ga je in ga nesel v njegov hotel al hostel. .. in na ta dan žura sta se tam po naključju spet srečala in itak slikala in izmenjala fb. Jaz sem pa unega v modri majčki prav vprašala za dovoljenje, če lahko to štorjo na kratko napišem na blog. In itak, je privolil.



Na bazenu je blo super. Ko sem pospala tiste pol urce in se spočila, sem bla tudi jaz pripravljena malo densat :) Itak, krilce gor, da ni preveč treslo in shake it baby.. ma muzika je počasi postajala tiha in tako smo mi počasi odšli. Ker je bla moja majčka mokra in ker smo hodili po ocean drive, sem bila jaz zgoraj kar v kopalkah. Ja, tko ku v filmih, ko kaže Miami beach in vsi hodijo po cesti v kopalkah.. mah.. to se zares glih ne dogaja.. ma ben...



Ko smo hodili, smo pred seboj zagledali množico ljudi.. Andy je izjavil, da je verjetno karneval... jaz sem dala smao eno obrv gor.. mojo levo.. potem pa, ko smo prihajali vse bliže, smo videli, da je bila nesreča.. motorist se je zabil v avto... sedej je na pločniku in ustnica mu je visela.. ne bom šla preveč v detajle... potem so prišli gasilci in reševalci.. no, nisem tela glih fotkat, ma sem vseeno, da dam lahko sem na blog..



Tij je imel čelado na pol na glavi.. tko,da mu nič ni pomagalo in če bi imel čelado na glavi, bi tista ustnica verjetno še vedno bila na mestu... sklepam, da ni šel prav hitro, ker se po Ocean drive ne da vozit hitro in gre ves promet nasploh počasi.. tko da... čelado na glavo in pamet v roke.

... šli smomimo Versacejeve vile in potem še slikca pred urco..



.. potem pa končno v hostlu in.. vsi leni.. nobenmu se ni dalo kuhat.. edino jaz in Pere sva bla lačna in.. ker nisem mogla čakat, sem v naprej neki ppojedla..  Pere je pej pol skuhal rajž. Jz sem vzela mojo čotolo (plastična posoda), dala noter rajž, malo zelenjave in si shranla za kasneje, za pred odhodom na letališče.. ki je imel za bit med 3.30 in 4 ponoči... ja, po žuru paša nekej pojest.

E ja.. tudi ta noč je bla sleepless :) kako pa drugače.. :) Tako da je rajžek res pašal, ko sem prišla nazaj.
Ko sem prišla nazaj, so vsi naši, ki so še ostali v hostlu, bili v loby, da me pozdravijo. Kolk lepo ej! To smo se res nekako navezali drug na drugega in res upam, da se še kej srečamo.. enkrat, kjerkoli.


In.. kombič je popiskal in čas je bil, da grem... kar ne bi šla in bi kar podaljšala še za 2 dni. Prav zares.. ali pa za 1.. če bi prej bolje splanirala ta moj Canada-USA oddih, bi lahko letela iz Miamija domov.. ma tko, je blo treba it nazaj v NYC za 1 dan.. Boga jaz a ne :) No sej, ne da mi je v NYc blo slabo :)





Ooooo.. da ne pozabim.. te naše fante sem peljala tudi v galerijo Romera Britta. Obožujem njegove umetnine!







Sunday, August 12, 2012

Bienvenida a Miami


Moja pot se je začela prejšnji ponedeljek dopoldan.. Na letališče sem prišla v času in opazovala ljudi, kaj pa drugega. In.. ni za verjet, koliko ljudi ima vamp, koliko je zalitih.. ma tudi tisti, ki niso tako XXL, se prav vidi, da je imajo taki flafi flafi špeh. Prou škifo! Ma in otroci... to je šele grozno.. V bistvu tistih normalno suhih otrok.. ker so pač suhe, ker stalno laufajo naokoli, skoraj da ne vidiš.. razen v kakih revnih predelih mest.. ampak teh ni na letališču. Čeprav sem vajena tega »sveta« tu, sem vedno znova presenečena nad to flafi flafi špehavostjo. Zakaj flafi flafi?... ma neki da razčistimo... špeh, ki ga pridelaš pri nas, je bolj kompakten, tu je pa ku en tekoč puding..

O... in da ne pozabim na en detajl.. steverdese na avionu... že res, da je poceni linija.. ma pismo, ma tudi, da je tko debela, da je mogla skoraj da postrani hodit naprej... sem hotla slikat, ma bi bulo preveč očitno.. ma da bi bla samo ona debela... zgleda, da za spriti airline moreš bit over weight da greš lahko za steverdeso.

Še ena podrobnost iz letališča.. Naredite test: (ko mi gremo v ZDA) ..v katero smer greste (glede pridobivanja teže na dopustu v zda) .. laho naredite test.. poglejte, kaj jeste, ko sedite in čakate na avion.. potem se ozrite okoli in poiščite človeka, ki je tisto, kot vi. Potem si oglejte človeka.. In.. Če nadaljujete s tako hrano, potem boste taki, kot tisti stric tam..  Kaj čem rečt.. ma sej se me zastopi ne, kaj sem tela povedat a?

.. Po približno treh urah sem pristala na letališču Fort Lauderdale. Stopim ven.. toplo in vlaga.. sem prav pozabla, kako to gre na Floridi :) Potem pa še dobro, da mi je ostalo kaj v spomino, kako do Downtown Miami-ja in potem do South Beach-a. Torej čakam več kot pol ure na busek, ki pelje do vlaka.. tam pri vlaku spet enih 40 minut čakanja in ko sem končno bila na vlaku, falim postajo.. ja.. sem spregledala, kje morem it dol.. torej.. grem dol na končni postaji in spet.. čakanje, da vlak obrne.. OK.. grem dol na pravi postaji (končno), da presedem na drugi vlak in itak.. čakamo, kako pa.. Potem ta vlak končno pride in via v Miami downtown. Ko pridem spet do prave postaje, kjer grem na une mini vlakce, ki gredo po dvignjeni želeynici (kot da bi bili razgledni :) ), za čuda nisem čakala. Ben, spet grem dol na pravi postaji.. omni in grem dol.. tokrat čakat na bus, ki me bo peljal v South Beach. Za boga se nisem mogla spomnit, kateri bus tja pelje, tko da sem kar vsak bus posebej spraševala, kam gre in če pelje tja, kamor grem jaz.. in da spet ne omenim, kolk časa sem čakala, da je končno prišel bus 120! .. tako da je moja pot, od kar sem pristala v Fort Lauderdale, do check in-a v hostlu trajala skoraj 4 ure! Ja, 4 ure! Halo?! Let iz NY v FL je trajal 3 ure, ena boga potka pa 4... mah.. tko pač je.. je blo že tko namenjeno.

Občutek, ko sem izstopila iz busa na Washington ave. in 5th, je bil domač in hkrati nov, svež in z velikim občutkom svobode. Tisti, ki veste malo več detajlov o mojem bivanju v Miamiju izpred 2,5 let nazaj, veste, o čem govorim. Prispela sem v hostel in.. suepr občutek. Se čekiram in grem kar najhitreje ven, na plažo hodit.. bosa.. vse gor do Lincoln road. (14 blocks..)


potem še sprehod po Lincoln Road. Polno ljudi... lepo, res lepo. Lepo je biti spet nazaj. ... in še dobro, da sem rekla, da ne bom preveč kupavala, ker imam že tko in tko doma, ful enih cunj.. ma, nisem zdržala in šla sem v Mancy's in itak.. dvojne kavbojke.. ma to se mi itak splača tu kupit.. ker doma.. ja, doma se ne dobi kavbojk, da bi mi šle gor in da bi nekako še spodobno stale na riti.. oz da bi sploh šle čez rit in da bi hkrati bla sprejemljiva cena.. In da ne omenim, da sem za vsak slučaj kupla potem še trojne.. ja.. skupaj 5! Če prištejem še une, ki jih imam doma.. mislim, da še v življenju nisem mela tolk kavbojk, da bi mi hkrati šle vse gor :) Potem pa sem še nakupla par enih majčk, pa oblekc in spet še ene skečerke (ja vem, se ne tako napiše..) .. ma te so pa točno take, kot sem jih tela met in še manj kot 45€ so ble. Kaj sem še kupla?? Mmmm... ne vem.. aja, očala :) Ma joj....  ok dej, dovolj z oglasi za šoping v Miami Beach!

Kot sem prej omenila, prvi dan je bil na izi in sem tudi šla spat dokaj zgodaj.. hja.. ma kaj, dolga pot.. V hostlu se mi ni dalo kej preveč se družit, ker sem prou rabla cajt zase, tako da me večino časa tudi ni blo v hostlu.. Za zvečer, tudi če se mi je spalo, sem si pa rekla, da halo, da ne morem it spat, ker sem v Miamiju! In sem se uštimala in šla na en drink ob 11h zvečer enkrat.. Kdaj sem prišla nazaj? ... 7h zjutraj! Ja, še dobro, da sem šla samo na en drink.. ne vem, kdaj bi prišla, če bi šla ven plesat (out clubbing). Zaklepetala sem se s promotorjem enga lokala.. in tip je tko lepo pel.. stil R. Kelly. Tak glas... bom dodala link na kak njegov avtorski komad, ko kaj najdem na youtubu. Razložu je tudi zgodbo svojega življenja.. Ja.. tu sem se neki navadla.. kar ljudje govorijo, je ista možnost, da govorijo resnico al pa da lažejo.. tko da.. bom vseeno napisala..            Rekel je, da je iz Detroita doma in da živi v Miamiju že več kot 10 let.. in.. v familiji jih je blo več kot 10 (ne spomnem se več številke). Tako da ker je bil najmlajši, se je z ostalimi ful boril in je zato bil problematičen.. in zato, kot je on rekel.. »My mom kicked me out of home.« Rekel je, da je spal na ulici, za kantami, za kakimi vrato in tako zrasel na ulici. Mal kasneje se ga je sestra usmilila in ga vzela k sebi, da je imel kje prespat.. Da je preživel in imel občutek moči, je začel dilat drogo.. Rekel je tudi, da je živel v Nemčiji in je igral v nevem kateri košarkaški ligi. Pokazal je tudi luknjo na vrhu hrbta in rekel, da je to spomin na strel. .. Zgledal je odkrit in če je vse to res, vsaka mu čast, da se je izvlekel ven, naredil srednjo šolo, se preselil na Florido in dela.. ustvarja muziko in gre naprej. Bravo Geo.
... škoda, ker nimam nobene njegove slike.. ja.. naj bi ga šla pozdravit, ko sem šla, ma mi ni ratalo.. oz si nisem vzela cajt za to, ker sem raje počela druge reči. ... pa še ta podrobnost... je prav zanimivo hodit po ulici.. kot ženska mislim.. :) in če se usedeš.. pol se pa kar vsak tip ustavi, ki gre mimo. Je prav zanimivo, kako imajo ljudje različne navadi in kulturo okoli po svetu.

V sredo pa se je začelo drugačen način preživljanja časa.. ne več sama, kot sem na začetku izbrala, ampak.... ;) Ha! Podrobnosti v naslednjem postu ;) :P

Sunday, August 5, 2012

.. prepisujem zapis iz moje bukvice...

Owki, spet v siti situaciji.. no, mogoče ne ravno isti, podobni.. spet army dogodek.. tokrat ni bil rojstni dan, ampak srečanje skupine, ki ko gre na trening ali na misijo, gre skupaj. 45 jih je bilo prisotnih, 30 v Afganistanu... vozili smo se ene 2 uri izven NYc.. v en kraj, ki ga ne znam niti napisat.. še dobro, da sem prepisala ime.. Poughkeepsie City.. Ah.. vsi se med sabo poznajo, vsi so v vojski, familje med sabo.. Ma ja.. vse oči name.. ah :) še dobro, da je vsaj malo sonca bilo, da sem imela očala.. hm.. sej tudi ko se je skrilo, sem jih imela :) mah, na začetku sem si želela, da bi bila tako temna, da ne bi nihče videl, v katero smer gledam.. ma.. ker je vse v glavi, je tudi to šlo mimo :) ma res :) ha.. sam še nekaj sem tam opazila.. namreč.. je bilo opazit, da nisem bila edina, ki ni poznala vseh..še en par takih je bilo.. in vse ostale so bile na iphonu, ipad.. jaz pa.. pre-ipad.... ja, moja bukvica na čisto avtentične papirčke :) bi rada jz vidla, katera od njih še sploh zna pisat s kemikom na list papirja :)

Pogled iz višjega na prizorišče

in potem sem itak, ker se ne morem vzdržat tega.. šla plezat tja gor.. na žalost, ni moje slikce..



En teden nazaj sem prišla sem.. v NY.. dolga pot.. malo spanja, pisanja dnevnika.. ukvarjanja z uradnimi osebami na meji USA-Canada.. ma.. vse se je izšlo dobro. Na Penn station me je prišel iskar Real in.. za dobrodošlico, se je ulilo.. ma tko je padal dež.. uffa sem si mislila.. pa ne glih zdej, ko bom jz tu v ny...
Jaz sem počakala zunaj pod streho, med tem ko je Real šel po avto..


In itak.. kot naročeno.. že so bili super debeli ljudje okrog, ki so sam hodili za hrano in imeli kokakolo v roki. Ja.. a je videt, kak trebuh ima uni tip? . kako mu že rečejo američani takim debelim... ki imajo trebuh ogromen in neke nogice ven... mmm.. kako že.. ah.. se bom že spomnila. .. v glavnem.. me je minila takoj volja po tem, da bi jedla tisto fino hrano, ki jo dobiš na ulici. ... še dobro..

Preden smo prišli na Long Island (moje domovanje za 1 teden), sva šla v trgovino po sadje, jogurt in še par reči.. za vsak slučaj, da bom jaz za cel teden jedla zdravo. Ah.. to je to ...  je treba pazit tu, če ne se takoj napihneš..
Avto, ki bi ga lahko vozila, če bi želela.. tisti bel ;) in moj domek za en teden - hiška na sredini... mansardno stanovanje.. beri - obupno vroče povsod, razen v sobi, kjer je bila klima.

Ta prvi večer je bil kul.. najprej sem šla do Dragane.. že eno leto se nisva videli!!! ja, me2 se videvava enkrat na leto v NY.. tako je :) potem pa ven v Copa Gabana na latino muziko. Ej.. ti američani.. ma zakaj je treba imet 10 stopinj v zaprtih prostorih.


Moje prijateljice tu.. Jadranka na levi in Dragana na desni.


Jadranka je super punca s ful talenti in veliko volje do dela in ustvarjanja najrazličnejših reči. Dragana je zlata punca, vesela, odprta, ki ne sodi drugih ljudi.  In.. kjer je delala Jadranka so imeli najboljšo pito z jabolki in orehi!! mmm!!! Celo en dan za tem, ko je Dragana že šla na njen road trip, sem jaz šla spet tja, kjer je delala J in.., glej ga zlomka.. čeprav je pupa končala delat tam, je bila tam ravno takrat,ko sem jaz prišla na tortico :)

Najboljša pica (koščki) v mestu. Joe's pizza. Morete it probat, če boste tu.. V glavnem.. greste na podzemno in greste ven na W4 in ko pridete ven iz podzemne, greš samo mimo Theatre proti parkiču in ravno na ovinkiču.. evo, tam je ;) Celo znani ljudje pridejo tja na košček pice. Tako ima lastnik (na levi strani) na steni slike z znanimi ljudmi. Jaz sem jim pa tkoj povedala, da vsakič, ko sem v NY, pridem tja na pico ;) in.. če se mi bo dalo, bom mogoče celo sprintala slikco in jim poslala.


Ooo.. Novi stavbi raseta namesto twin towers ;) .. tu je ena izmed njiju v izgradnji.


Ta bot sem odkrila novi predel.. Jamaica bay, Queens. Plaža.. dolga, kot pri Coney island. Ko sem prišla tja, sem itak šla na plažo hodit.


In.. ker sem slikala, je en, ki je lovil, kar rekel, da zdej, ko toliko slikarim naokoli, da je prav ljubosumen, kjer njega ne slikam in evo.. je že poziral in evo.. slika slika... 


Kar nekaj časa sme hodila po plaži in nikjer nobenega. Hm.. mi je blo malo čudno.. ma.. bejži vedet s temi američani.. mogoče se jim pač ni dalo hodit po plaži.. ma.. ne.. je bil razlog tudi za to! In kar naenkrat nekdo piska in....


Hm.. plaža je bila zaščiteno obmnočje in kazen, če si bil na plaži, je 1000 dolarjev. Ma.. ker me je itak slišal po naglasu, da sem od nekje drugje, tako da mi je pač samo razložil, da se ne sme tam hodit,ker tja hodi tisti ptiček iz Bahamov odlagat jajca in da je v nevarnosti, da bo izginil (pismo.. sej ne vem niti, kako se zdej to reče po slovensko, ker razmišljam v angleščini).
No evo, pa smo se naučili nekaj novega.

A se kdo spomne, kaj je to??? Aaa?? Jaz ja, sem se pa le nekaj naučila v Montrealu ;)

Ok,.. nimam inspiracije več za pisat.. ura je pozna in.. jutri grem v Miami.. za malo manj kot en teden in v nedeljo bom spet nazaj, da potem v ponedeljek grem od tu proti domu. Imam kar en tak čuden filing, da grem stran od tu.. mogoče zato, ker napoved za Miami kaže dež za vse dni.. uffa.. Mah, bo že.. NY mi je ful všeč in... vsa ta raznolikost mi je ful všeč in ravno to kdaj pogrešam na uni strani, doma.

Če bo res dež, bo kaj več pisala ;)