Wednesday, September 17, 2014

Pura vida je, če si pura vida narediš ;)

Oh la.. zgleda, da je poletje zares prišlo tudi do nas.. ma škoda, da smo že na polovici septembra. In ker sem na "podaljšanem" dopustu, je treba kar se da dobro izkoristit to stanje.. in kaj boljšega od morja :) Ali Costa Rica ali Gradež.. ja no.. razlika je očitna, ma lepo je tam, kjer se lepo imaš oz kjer si lepo narediš. Pravijo, da je vse odvisno od tega, kako gledaš na stvari - mind set.. 


Ko sem prispela in parkirala.. itak.. ni bilo nobenega grma, kamor bi jaz lahko šla lulat... kot vedno.. in ker imam s sabo skoraj eno boršo flašk.. (voda, čaj,.. po novem še instant ječmenovo kavo).. ne zdržim niti eno uro, ne da bi mogla it na wc.. in.. ojej ojej.. moja glavna misel je bila.. "Kje je WC?"  Morje se mi je zdelo malo premrzlo.. ma.. kot da bi z neba padlo, sem zagledala hiško z napisom wc :) .. in tako sem se lahko odpravila na mojo ljubo hojo po mivki.. če kaj obožujem, je to peščena plaža in hoja po tistem delu, kjer je morje nizko.. ravno toliko, da pride voda do gležnjev. Mamma mia.. kolk mi je to lepo!

In.. kaj paše k morju??  sladoled :)

Po malici se spodobi malo poležat in.. ker je sonček tako lepo grel, sem itak.... zaspala.. in se zbudila puhna mivke povsod.. tudi v ruzaku.. sicer ne vem, kako je tja notri prišla, ampak je.



Ker se je že bližala ura odhoda, sem ustala, otresla vso mivko.. no ja.. nekaj jo še vedno trosim naokoli tu doma po stanovanju.. se oblekla in odšla iskat ta znamenito restavracijo Da Luciano. In še "dobro", da sem šla najprej po svojem filingu iskat.. namreč.. šla sem čisto v nasprotno smer.. .. Veste kakšna je razlika med moškim in žensko, ki na poti gresta v napačno smer?? :) Moški po večini ne vprašajo mimoidočih, katera smer je prava in tako raje iščejo "po filingu".. Ženske pa.. vprašamo in posledično takoj najdemo :) 

.. No.. Tega Lucianota sem le našla in zrihtana kot za na plažo (z mivko tu in tam) odšla v lepo urejeno restavracijo. Hm.. malo sem se počutila neprijetno, ker so me nekako gledali postrani.. ma, koga briga :) sej je plaža 10 m stran in važno, da se imam fajn :) In.. Igor, eden izmed salsa plesalcev, je bil na delu. Obisk na presenečenje - uspel. Ma uspelo je tudi njegovo presenečenje s "piškotkom" s karamelo in čokolado :) mmmm.... :) Zgleda, da je ta teden v znamenju čokolade in karamele ;)


Evo.. tako sem se zadovoljna in sita vrnila prototi našemu koncu, se videla s prijateljico, ki bo zdaj zdaj rodila (ona tudi Ana in popotnica), šla na en sprehodek z njo, do mojih in domov... In ker mi je po mineštri zadišala čokolada, sem načela tisto fino (čokolada s karamelo), ki sem jo dobila iz Postojne... in, poglej poglej, ta čokolada mi je prinesla voljo in navdih, da kaj napišem ;) Še enkrat hvala Maticu in Gregorju ;)


Poštar s pošiljko prišel na cilj


Včeraj je bila Damijana, sodelavka (oz sedaj že bivša sodelavka) iz Postojnske šole, v Gorici. in.. Prinesla je pošiljko iz Postojne :)

Matic in Gregor, hvala ;)