Tuesday, July 7, 2009

Znam Špansko

V petek semd dobila obisk. Tokrat kar iz Španije :) In ne ne, ni bila Jana ;) prišel je Jack Sparrow. Če ste mogoče vidli kej slike na FBju, je v albumu carneval ali neki tazga za cover slika. no ben, da gremo naprej.
Itak, ko potuješ v Italiji ali z Italijanskimi družbami, je skoraj neizogibno, da bi se kaj zgodilo. Zamuda je najmanj kar se ti lahko zgodi in tudi zgodila se je .. za 55 minut. Vlak je zamudil, tako da sem se jaz šla lepo sprehajat po stari Gorici, med tem ko sem čakala, da pride vlak in z njim Jesus. Ma ne, ne kristus.. to je pravo ime Jacka ;)

In itak gremo v Lj in najprej se srečamo z Majčo :) Iiiii, kolk časa se nisva vidle!!!! Kolk je blo lepo in zanimivo bit vsi skupi in govorit v kar nekaj jezikih. Še posebej po tem, ko je bil še Majin fant zraven, je poleg Španščine, Francoščine, Italijanščine in Sloveniščine, bila še Angleščina :) No no, ni anglež ;) ne zna pa nobenega od romanskih jezikov. Ma kej če pogamagat angleščina, ko pa govoriš s špancem :) hihihi :) Sej vemo vsi a ne, kako je s tujimi jeziki v Španiji :)

No in šli smo na grad v Lj.


In imeli srečo, da je bila ravno Ana desetnica in tako smo imeli poulične artiste. Fajn a ne :)

No ben, do tu je bil petek, potem spanje in... Bled. Avto prevozništvo je bila kar Ana ;) in to pobiram ljudi prav pred uhodom v hotel ;) Mislim, storitev na višku ;)

In Bled.. Itak s tem vremenom.. prideva tja in.. čez nekaj trenutkov.. DEŽ. In ja, dežnik je bil itak v avtu, kje drugje pa :) In potem poneha in gremo en krog. Jao, ma zakaj se vsi tko pritožujejo nad tem krogom. Sej vem, da zgleda enormno dalež, ma v bistvu potem ni. To je samo 4 km kar v bistvu ni nič. No in hodimo hodimo in Jesus sliši, da naju po pločniku prehitevata 2 španca in itak debata in.. JEEEEE!!!!! (namreč par) ona je govorila Agnleško!!!! WAAAAA!!!! Kot prave ženske sva se vse jz pa ona zmeili in najeli smo skupaj barkico in šli na otok. Midve sva se tudi zmenili, da bosta onadva veslala. Ja kdo pa drug :) In tako smo lepo šli na barko. S Silvio sem se ful ujela, tko da sva si zmanjali tel. številke in pa mejle. Mogoče se bomo še kej vidli :) Ma itak bom šla še v Španijo, če ne prej pa drugo leto sredi aprila.

Carlos, Silvia, Jesus..Ana slika

In mi lepo po ne vem kolkem času pridemo na otok. Hm, sem si mislila, da nam ne bo nikoli uspelo :)

In končno na otoku.
:) Glih ena poroka je bila in v sebi sem si prav mislila.. anti ja bo tak kavalir, da bo nevesto nesel po stopnicah :) Ma zgelda, da je šparal hrbet :)

Ta slika je narejena na vrhu stopnic.


Še vedno otoček...



In po dolgi turi spet Ljubljana. Tuš in iskanje hrane.. kje je sploh še kaj odprto tako pozno razen bureka in kakega fast fooda. Aja, burek je žal odpadel. Ne vem, kako lahko ni nekomu burek dober. Ne štekam... bu, okusi so okusi :)


In hodimo in hodimo in Majča predlaga Cantino Messicano :) In jej :) Najprej niso vedli, al kuhinja še dela ali ne, potem je kelnar šel vprašat in reče, da dela.. se usedemo in pride spet. Med tem časom je bil Sus na wcu in mi kelanr pove, da je žal kuhinja zaprta in jaz začnem, da ni panike, sam da kaj čem zdej naredit, da ostane samo burek in uni bureka ne mara in ne vem kej.. tko malo sem zaigrala panično pupo :) hahah :) in potem pač nič, se sprijaznim s tem in nato pride ven šef kuhinje in mi reče, da ni panike, da lahko naročimo in da bo sam za naju naredil :) in res.. naročimo, ma kdo je vedel, da so porcije XXL :)



In Majčo smo srečali na Prešercu.. in kaj je blo tam :) Pena party :)



Ok, a kdo ve, kje je to? Pomoč: poglejte, kaj piše na tabli na levi strani slike.. vidite? buy 1 get 2.. torej???? Kje smo??? Ma ja, seveda!!!! kje drugje kot pej Skelet :)


Potem pa v nedeljo pokonci in še en krog po Ljubljani in.. Ana ne bi bila Ana če ne bi naredila nekaj, kar se načeloma ne sme oz .. nekaj, kar ponavadi drugi ne naredijo.. oz delajo to samo otroci :) In itak hopla gor na most :)


.. in še dobro da dobim obisk iz tujine, da grem kam, kje še sploh v življenju nisem bila, pa ne vem kolkrat sme že šla mimo.. govorim o mestni hiši v Ljubljani.


in na kocnu, preden smo šli v gorico, smo se dobili še s prijateljico od njegove kolegice. Ta pupa je iz Ljubljane. Ma ku hard, kako spoznavaš nove ljudi.. Itak smo v cantini jedli in pred tem.. ja, sem pozabla povedat.. siesta v tivoliju. Jaja, jaz sem lepo zaspala na travi ;) in je prav pašalo.


V Gorici smo šli še na Kapelo in potem v čolnarno k Soči.. potem pa domov spat.

Drugi dan zjutraj pred šolo pa na vlak in Italija ni Italija, če spet ne bi bilo kaj in... itak SCIOPERO! Stavka.. mislim..
no ben, sej potem se je neki zrihtalo in je glih tako lahko šel v Benetke, ampak po ne vem kolkih urah. Še dobro, da je imel let v torek in ne v ponedeljek.

Oki doki, to je na kratko vse ;)

aja, hmali bi pozabila.. zakaj znam špansko??? Ja zato, ker se v Španiji ali pa ko si v družbi nekoga, ki je iz španije, vedno nekaj španščine naučiš ;) Tisti, ki ste že bili v Španiji, točno veste, o čem govorim ;) Sicer pa, Španija je meni itak oh in sploh ful dobra. Sploh pa njihov način življenja.

No comments: