Saturday, July 9, 2011

4th of July, ponedeljek, Independence day


Ma ja, sej ne da ima ful veze, ker je ta 4th of July :) Ma ni važno, v glavnem, da so bile zastavce povsod in da so bili po celi ZDA ognjemeti ob 10h zvečer.

Alora.. štartali smo iz kraja Hurricane, kjer smo tudi spali in ker smo si rekli, da itak gremo gledat kamnje v Brice (nacionalni park), smo štartali malo kasneje.. mislim da enkrat ob 12-13h. In.. mi gremo in gremo in pridemo v en kraj, .. ki je bil tudi edini kraj.. namreč :) tu je več al manj kamnje, puščava. In.. zastavce vse povsod.. Evo, to je državni praznik!  No sej, mi imamo tudi zastave, ma je drugačen filing.. nam manjka malo patriotizma in ponosa, da smo Slovenci.




In potem, se peljemo še malo naprej in »Seba... Ustavi!!!!«  In se slikat na kamjončk ;)



In še malo naprej so bile ene tete, ki so prodajale rabljeno robo. In.. vprašale so nas, s kod smo in itak.. »Take a guess« :) In seveda, nihče ni uganil.. kako naj nekod ugane, če pa niti ne ve, da obstajamo :) No no, ni bilo tako hudo. One so se nekaj novega naučile ta dan in mi smo dobili še eno sliko ;) Tete



In potem se peljemo naprej, ker je stric Garmin tako naročil in pridemo do zapornic, kjer je bilo treba plačat 25 dolarjev, da bi se peljali skozi nacionalni park Zion. Ma.. ker bi se samo peljali smo se odločili, da gremo nazaj in da gremo po drugi poti do nacionalnega parka Bryce.

Po poti do Bryce-ja, smo šli skozi Red Rock Canyon.. v bistvu so to kamnji :) Ma ful ful lepi kamni.











Ha, ma kej je videt, da imam jz isto barvo ku ti kamnji?? :) Se prav mimitiziram z okoljem in še dobro, da imam obleke gor, da me je sploh videt ;)


In potem do Brye national park in.. ker smo se toliko ustavljali, smo gligh prišli v Bryce ob 17h, torej ob uri, ko zaprejo park. Ma.. v glavnem, smo šli v eno oštarijo in naročili perutničke, ker naj bi bile ful dobre.. Ma.. pri Hooters so ful ful boljše in še več jih dobiš ;) Ma ni blo slabo, pojedli smo glih tako vse ;)

In.. zakaj smo prišli tako daleč, da smo zamudili vstop v nacionalni park?! Ha, glih tu je fora.. nas niti ni več toliko zanimal nacionalni park, kot RODEO ;) ki se je izjemoma odvijal v ponedeljek (sicer od srede do sobote). Tako smo po tem, ko smo popapcali, šli na rodeo ;) Naš prvi kobojski rodeo.
  


In.. tam na rodeotu je bilo kot v filmu. En kloven, ki je zabaval in povezoval »program« Med drugim je tudi psraševal po državah in itak jaz sem na hitro mahala z roko in rekla, da smo iz Slovenije ;)

In potem se je začelo z divjimi konji. Ma to.. prou divji. Sej lahko dam gor sliko, ma ni isto.



In potem so bili na rodeotu tudi otroci. Ja.. ta najmlajši so »jahali« ovco, potem malega bikca in nekateri bikci so imeli rogove.. Ma.. jz ne vem.. ma ti starši, ki pustijo svoje otroke delat to.. ma ne vem.. kej čem rečt.. prou Amerika. Ups.. da ne bo kdo užaljen, ker Američani so vsi prebivalci Severne, Srednje in Južne Amerike.. torej prav ZDA-jevci! Ma sej imajo nekatire tudi take jopiče, kot so neprebojni in otroci imajo čelade, ma vse glih.

In potem, da je bilo bolj zanimivo, je uni kloven poklical na »parter« 4 pupke in 4 fantke in.. so kao tekmovali, kdo bo prej. Vsak je moral najprej 6-krat preskočit kolebnico, potem z obročom 7-krat zavrtet obroč okoli pasu in 8-krat, tako kot je na sliki. Uni kolc dat na čelo in se vrtet okoli :) In.. a kdo ugane, kak je bil rezultat?? :) Itak, vsi v smeh, ker prav vsi so se usuli in delali ovinke zaradi tega vrtenja. :) Skratka, prav smešno za videt :)



Potem pa.. smo se odločali, ali ostanemo do 22h ali ne, da bi videli ognjemet za US Independence day. Ma.. ker je bila še dolga pot pred nami, smo šli kar na pot po ravni cesti in.. Kako reče teta na garminu.. »Zavijte levo in vozite naravnost 189 km.« :) hahha :)   In.. na poti smo videli ognjemet in spet točno ob 22h :) Tako da smo dobili svojega ;)

Tako smo počasi prispeli do našega Huricana in.. verjetno šli spat.


Ma.. morem prou povedat :) Itak Marko ne bo bral tega posta, ker je itak z nami to :)  hhaa :) Prvi dan, ko smo prišli v Hurricana, smo teli it jest ven v Burger King, ker so imeli akcijo za piščanji sendvič in to za 1 dolar!! Ma, ker se je gospod moral it tuširat ne, smo zamudili! AAAAAaAAAaaaaAAAAaaaaAAA  in pole smo šli jest in je blo še neki škifo!!! Mooooooooo, Marko Barko!!! :)

No comments: