Friday, July 15, 2011

Los Angeles, 11. in 12.7.2011

11.7.2011... Zjutraj smo ustali in rabli kar nekaj časa, da smo se spravli iz sobe. Ma ne preveč.. ravno prav ma.. pole sem, ko smo že bili na poti, jaz rekla, da rabim CVS, da grem kupit kartolino.. in.. mislim, da smo se vozili po mestu pol ure, da smo prišli do te kartoline :) Ma ben :) Komu se je pej mudilo a :)

Torej v LA smo prispeli v ponedeljek pozno popoldan in se takoj šli čekirat v naš motel.. ki je zares bil motel motel. Od zunaj je zgledal lepo, ma notri.. ma ben.. zgleda samo, da bi blo treba tiste tepihe fajn zribat in razkužit. ... In potem najprej na net malo prečekirat mejle in iskat za jest. Domislili smo se nekaj in sicer.. najboljša možnost za jest je, da gremo kar v šoping center v food court. Tam je vedno nekaj izbire in še dobre cene za kar dobiš in tako.. smo prispeli v ta šoping center in pojedli.. ma da niti ne omenjam, kako je mene in Danjelo matralo, da bi šle malo pokukat po trgovinah... mmmmm.... Ma ni kej, se ne da vedno ;) In.. ma ko prideš iz puščave v LA na tistih 28°C, se zdi, kot da je mraz in takoj smo imeli dolge hlače in felpe za oblečt :) Bogi mi.. in baje da je San Francisco še bolj mrzel in to niti ne 20°C.



:) A kdo kej zastopi?? :)
To je bilo slikano v korejskem predelu.

No, ta dan smo se več ali manj vozili z avtom po LA, Hollywood in pa Beverly Hills.. Sej smo bli prou pozorni, da bi vidli, če je kje kompanija ala Brenda, Dilan, Kelly in vsi ostali, ma ni blo nobenga naokoli.. Verjetno je blo že preveč pozno in so mogli it domov ;) Familja Walsh (Brendon in Brenda) je bila bolj ugledan in pridna ;)

Ma, v torek, smo ustali 10 do devete in skoraj da dobesedno tekli na zajtrk, ki je bil do 9. Ma.. kej je pej blo za jest.. čambelle in kafe. (čambella = donuts.. ma tisto, ki je Homer Simpson ;) ) in potem via na avto-ekskurzijo do Venice Beach


Venice Beach

Potem smo šli spet v naš nakupovalni center na kosilo :) In spet je mene in Dani matral firbc, kej imajo v tem ameriške H&M .. ma so ble tko lepe reči in poceni.. oblekce za manj ku 10 dolarjev.. ma kaj dobiš pri nas za 5 evrov!!!! Ma... ker sta Marko in Seba bla že ful potrpežljiva vse te dni, je Seba rekel, da nam da samo 5 minut.. ma.. to je blo zadosti glih za nam naredit gušt!

In potem via



Proti Long Beach – na drugi konc.

Tam je parkirana oz kar zasidrana in spremenjena v hotel ladja Queen Mary, ki je mlajša sestra Titanica. Ta ni ravno njena dvojčica, ampak je je nekako podobna.

Zraven te ladje je tudi ruska podmornica Ruski Škorpjon. Hm.. Ruska podmornica...ne vem sicer, kaj ma veze, da je tam parkirana in.. ja.. če češ greš lahko na turo..


Ladja Queen Mary in podmornica Ruski škorpjon


Jaz, Dani in Queen Mary


En delček Long Beach-a.


O ja, skoraj bi pozabla.. na poti do Long Beach-a je ful ful teh reči, ki pumpajo nafto. Baje da se tistim rečem reče naftna črpalka.

In.. kjer smo parkirali je blo itak za plačat, ma uni tip, ki je delal na parkirnem je rekel, da če kaj kupimo v teh trgovinah, nam dajo en žigec in tako ne bomo plačali parkirnega.. in.. Wala, kupli nismo neč, ma žigec smo glih tako dobili ;) Ha ;)

In potem.. itak vožnja vožnja in vožnja in bencinska in čaj in kafe na bencinski.. čaj je bil škifo ma.. poglejte, kakšen set tablet se prodaja.



In potem smo rabli ful časa, da smo prišli spet na predel Hollywood, kjer smo šli hodit po tej zloglasni Walk of Fame, kjer so postavljene zvezde znanih ljudi



Na začetku smo vsi navdušeni slikarli ma potem bolj kot je šel cajt naprej, bolj smo postajali izbirčni za se slikat z zvezdami :)


Oh Babe Babe,
How was I supose to know
That something was not right here.. :)
....


In moja ljubezen.. Mat Damon!
In.. ma uffa, da je mogla Jennifer Aniston pred 1 tednom bet to, da je dala odtis.. zaradi tega, so rokice od mojga ljubita Mat-a ble prekrite! Uffa!



Ma.. če ne druzga sem dala roke gor na odtis od ene igralke, ki je meni ful dobra.Meryl Streep




Tu pred to stavbo je tisti plac, kjer nekatere znane osebnosti dajejo odtise rok, nog in se podpišejo.

Kar nekaj časa smo hodili po tem pločniku z zvezdami in čitali, tako da smoraj nismo vidli, kako zgleda ulica, ker smo ves čas bili zaposleni z gledanjem v tla :)

V sredo pa... budnica zjutraj, zajtrk (kjer sem vzela samo mleko, ker une čambelle mi res ne grejo za jest), uštimat valiđe in na pot.. najprej pogledat ta znameniti ...



A kdo vidi kakšno znamenitost na tej sliki??? A? A? A? Ma daj no.. pogeljte malo bujši..
Če dobro pogledaš, vidiš tam na hribu napis Hollywood ;)

Tako da to smo si najprej pogledali oz iskali napis, da ga slikamo in potem se itak it slikat k tabli Beverly Hills.



In... se vozimo in.. tu po Hollywoodu ni nič tazga, če ob cesti vidiš cast, ki snema film.



Sam tu se ljudje ne neki gužvajo okrog scene, kjer se snema.. zgleda, da so že navajeni in da jim je to vsakdanje.. škoda le, da nismo videli nobenega znanega.. Ma, pej drugič ne ;)

In potem.. via proti San Franciscotu.

No comments: