Tuesday, July 19, 2011

Proti San Franciscotu

Iz LA v SF je kar dolga pot, še posebej, če izbereš tisto, ko gre ob morju. Je ful daljša, ampak sigurno lepša.

Pot sem preživela v avtu :) kje pej drugje :) malo sem pisala poste za nazaj za blog, malo smo klepetali, malo slikali in seveda tudi za "5" minut zaprli oči ;)

In prvič v življenju sem videla naftno ploščad.. pa čeprav tako daleč, da niti ni bilo videt, da je naftna ploščad.

Tista reč na morju je naftna ploščad




In... ma ni za verjet, koli vrzot (ohrovta) se prideluje v enem kraju. Altro ke Vrtejba!! Ma če bi ble samo vrzote, bi bilo ok, ma kej ka je tak vonj povsod.. tudi v naselju.. tako, po kuhani vrzoti.. hard ej.. ni za verjet. :)


Na poti smo se tudi ustavili.. pokrajina je izgledala tako, kot na Irskem.. Hm.. kiri ekspert a.. še nikoli nisem bila na Irskem in dajem take primerjave.. Ampak.. no, ne na tej sliki, ampak ene pečine so bile res take, kot po slikah iz Irske. Tako da bo vejretno to to ;) Sicer pa je bilo tu ful mraz... vsaj za poletje in za moje okuse.. in glede na to, da smo pred 3 dnevi bili še v puščavi.. mhm... 16 stopinj je res premalo.





In zvečer smo končno prispeli. Ura je bila skoraj 10 zvečer. Parkirali smo točno tam, kjer živi Nikhil, Indijec, ki nas je gostil. Itak, CS ;)  Ko je prišel, smo se najprej še v živo predstavili in šli odložit reči in potem na pot proti renta car, da bi oddali avto.. ampak.. bili je zaprto.. tako smo šli nekaj pojest.. pico ;) In tako naprej nazaj "domov".

Zjutraj pa najprej na rentacar in.. itak so nam računali še en dan in tako smo to izkoristili in se šli še malo vozit po mestu in itak, peljali smo se čez Golden Gate Bridge. Most, ki je nekaj posebnega.

Ta slika je narejena direkt iz avta ;)


In.. med tem, ko smo se slikarili, sta prišla en starejši par mimo. Naredili so nam eno sliko - namreč, naštimani smo bili za pritisni in teči patent :)  .. potem začnemo nekaj debatirat in.. Teta pove, da je bila steverdesa in da je to njej bila super služba in da je napisala knjigo, ki se jo da kupit na amazon.com. Rekla je, da je super in da ima ful dobrih spominov in da naj se kar prijavim za to delo, glede na to, da govorim toliko jezikov. Ma.. meni se še vedno zdi, da bi lahko govorila še ene 2 jezika več. Ma ben ;)


Na pomolu skoraj pod mostom so bili ribiči in za tega je zgledalo, da ima stalnega prijatelja. ;) In ker je ta pelikan tako malo počrez gledal, tako, malo proseče, mu je ta stric vrgel ribo.. seveda je prej dobil kako cabado tudi.. Ma kar je blo smešno je to, da je ta pelikan imel kar nekaj časa to ribo v kljunu in ker ima kot neko vrečo, je bilo videt celo ribo.



Evo obris ribe v "vreči"



Potem pa oddaja avta in via peš čez China Town proti pomolu, kjer so odhodi za na otok Alkatraz.

No comments: