Thursday, July 14, 2011

Death Valley, 9.7.2011


Na vse zgodaj zjutraj smo se odpravili v.. ma ne v Death Valley, ampak v šoping ;) kjer z Dani nisva najdli neč. Srečo sva imeli samo prve dni.. Ma ben. Smo pej pršparale ne.. ma škoda, ker to v zda so dore reči in za dobro dobro ceno.

Torej, preden smo šli na pot, smo mogli imet obvezno premo s sabo, kar je voda, in..


sok, korenček, sok in piškotki ;)


In.. vožnja po uni ravni cestah in po puščavi. Ta dan smo imeli tako srečo, da je bilo oblačno, ker je tako bilo »samo« 43 stopinj.. ponavadi je čez 50.. Ja.. in najvišnja izmerjena temperatura tu je 57 stopinj!

Najprej smo se ustavili pri Zabriski Point ..  hribčki.. taki lepi in zanimivi predvsem pa vroče za hpodit v hribček, ki je res samo 5 minut za hodit ma so 2 klopce na poti, ker ko je ful vroče, verjetno ne moreš prit do vrha brez počitka.




 
In potem smo se peljali do te znamenite Death Valley, mrtve doline.
Pred nami se je širlila belina.. dolina med dvema hribovjema.. bela.. sol.. kristalizirana sol.



Ta dolina je 85m pod morsko gladino. Zakaj je tako? Pred mnogimi mnogimi mnogimi leti tu ni bilo doline. Potresi in geološke premikanje je povzročilo, da je začela nastajati dolina. Na eni strani je gorovje Panamint, na drugi strani pa Black Mountain. Ta dva dela gorovj sta pred mnogimi leti bila skupaj. Naslednji močnejši potres bo povzročil »padec« doline in tako bo še nižje pod morsko gladino.




Da smo to lahko slikali, smo šli na razgledno točko, ki se ji reče Dante's view... tu smo počakali tudi sončni zahod.


In še zaključna skupinska slika ;)

No comments: